В декларация от името на Продължаваме промяната Кирил Петков заяви, че

...
В декларация от името на Продължаваме промяната Кирил Петков заяви, че
Коментари Харесай

Кирил Петков: ПП ще бъде конструктивна и предвидима опозиция

В декларация от името на " Продължаваме промяната " Кирил Петков заяви, че преди изборите всички са дали дума да решат проблемите на хората, всяка партия посредством своята стратегия, визии и благоприятни условия.

 

" В този парламент " Продължаваме промяната " ще възвърне работата си от там, откъдето беше спряна, като градивна, предвидима съпротива ", съобщи от парламентарната естрада съпредседателят на Политическа партия Кирил Петков.

 

И очерта 4 области, по които групата му ще работи предпочитано. Лидерът ѝ съобщи, че ще даде поддръжката си по тях, даже съответните текстове да са импортирани от друга парламентарна мощ.

- Подпомагане на конкурентоспособността, заледяване на налозите, таван на цените на тока от 250 лв., опазване на 3-те % бюджетен недостиг, нарастване на прага за регистрацията по Данък добавена стойност до 160 000 лв..

- Увеличаване на пенсиите от 250 лв., 860 лв. минимална заплата, както и въвеждането на 2 цени за режийните разноски, данъчни облекчения за фамилиите, а учителските заплати да станат 125 на 100 от междинните хонорари. За здравното съсловие пък Политическа партия ще упорства за 2000 лв. минималната заплата.

Освен това Политическа партия още през днешния ден внася новия закон за КПКОНПИ, както и този, даващ опция за следствие на основния прокурор, от самостоятелен арбитър, както се изрази Петков.

Влизане в Еврозоната от 2024 година също е измежду целите на Политическа партия.

" Политиката на сферите на въздействие би трябвало да остане в предишното. Призоваваме Русия да приключи противозаконната окупация на Украйна, с цел да се възвърне мирът на Европа ", сподели още някогашният министър председател.

" За всички, които се назовават евроатлантици, дано напомня: Няма по какъв начин да си евроатлантик, в случай че не спазваш върховенството на закона и не разрушиш корупцията на всички равнища ", добави той, като се обърна непосредствено към групата на ГЕРБ.

Кирил Петков насочи запитване и към националистите в новото Народно събрание в лицето на " Възраждане " и " Български напредък ":

" Когато се движите по ул. " Граф Игнатиев " и минете след това по бул. " Ал. Дондуков " и завиете към " Цар Освободител ", ще забележите отдясно ул. " Московска ", а по-късно ще се огледате в " Александър Невски ", а след това стигнете до Паметника на руската войска, ви запитвам - какъв брой монументи на български царе видяхте? Паметник на Борис III или на Симеон II има ли? Време е да спрем с псевдонационализма, който се шири в България, а действително прокарва непознати ползи и вместо това да внедрим българската история и предшественици ".

" Яростно ще подлагаме на критика всеки, който реши да сложи своя интерес пред този на българските жители. И ще посочваме всеки опит за корист с обществените запаси. Съединението прави силата, само че обединяване може да се прави единствено с хора, потвърдили се, че са подготвени с персоналната цена да платят за изменена България ", сподели още Петков.

 

И прикани депутатите да сложат точка на безкрайния преход. " Време е обединяването на жителите да се случи въз основата на кардинални решения, а не на подмолни сделки ", заключи той.

По думите му партията ще се води от два правилото, за да осъществим предизборните си обещания.

 

 
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР